Mobiliteitsvergoeding

Mobiliteitsvergoeding

Er is een verschil tussen mobiliteitsvergoeding en verplaatsingsvergoeding

De mobiliteitsvergoeding wordt berekend op basis van de werkelijke kilometers tussen woonplaats/stelplaats en werf/project. Dit telt voor heen- en terugrit.
De verplaatsingsvergoeding is de rit van thuis naar bedrijf. De werknemer heeft recht op verplaatsingsvergoeding voor woon-werkverkeer als hij op eigen kracht met bus, trein, tram, auto, .. naar zijn werkplaats gaat.

Wie mobiele medewerkers in dienst heeft weet dat het werken met invulformulieren of bonnen enorm omslachtig en tijdrovend is. Binnen de rapportage van mobiliteitsvergoeding wordt per individu berekend hoelang de reistijd is, welke afstand en naar welke werf men rijdt, evenals de gespendeerde tijd op de werf. De GPS-tracker wordt dan voorzien van een badgemodule.

In de rapportage wordt ook een verschil gemaakt tussen de chauffeur en de passagier en wordt rekening gehouden met woon-werkverkeer. In ons voorbeeld waren 2 mobiele medewerkers aan het werk. De ene als chauffeur, de andere als passagier. In de kolom "Bedrag" wordt automatisch de mobiliteitsvergoeding voor die dag weergegeven. Administratie wordt gegarandeerd vereenvoudigd en discussies over verplaatsingen en ongevallen zijn niet meer mogelijk.

5 redenen waarom u kiest om tijdregistratie automatisch te laten verlopen

Traxgo berekenen van mobiliteitsvergoeding