Hartverwarmende reacties hulpactie Oekraïne

Terug naar nieuws

Hartverwarmende reacties hulpactie OekraïneHet resultaat van onze hulpactie die we begin maart hebben gelanceerd is bekend: samen met jullie konden wij maar liefst 12.485 euro (!) inzamelen. Een oprechte "dankuwel" voor iedereen die een financiële bijdrage heeft geleverd. Zoals aangegeven werd het bedrag integraal gebruikt voor het aankopen van medisch materiaal, we zijn er dan ook zeker van dat onze gezamenlijke inspanning mensenlevens zal redden in het door oorlog geteisterde Oekraïne. Een overzicht van wat precies werd aangekocht: poedervrije nitril handschoenen, C-A-T tourniquets, Olaes en Blast traumaverbanden en kompressen, Israëlische drukverbanden, brancardierscharen, isothermische dekens en hydrogel borstverbanden.

Niet enkel financieel

Dat onze oproep niet in dovemansoren is gevallen mag blijken uit de vele hartverwarmende reacties die we mochten ontvangen. Los van de stortingen op onze rekening kwamen spontaan heel wat voorstellen van mensen die ook fysiek hun steentje wensten bij te dragen door het leveren van kledij, kussens, dekens, ... Elke dag zagen we de hoeveelheid goederen in ons magazijn verder aangroeien.

Steun uit de bedrijfswereld

Ook verschillende bedrijven uit de streek sprongen bij om samen met ons hun schouders onder de actie te zetten. Zo schonk Mariasteen uit Hooglede ons een grote lading schoenen en kregen wij van Covarmed uit Marke - waar ook al het medisch materiaal werd aangekocht - een mooi pakket met heel wat extra's, waaronder verbanden, pleisters, ontsmettingsmiddelen, ...

Logistiek bleek het nog een hele uitdaging, maar het transport met alle aangekochte en ingezamelde goederen is ondertussen in twee shiften goed vertrokken richting Oekraïne. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe dankbaar we iedereen zijn voor alle geboden steun én de enorme solidariteit die we bij onze hulpactie mochten ervaren!

Bekijk de foto's