Bandenspanningscontrole

Ecodriving - Controleer regelmatig uw bandenspanning

Onze toepassingen

Bandenspanningscontrole

BandenspanningscontroleHet is belangrijk om op regelmatige tijdstippen een bandenspanningscontrole uit te voeren. Bij meer dan de helft van de (vracht)wagens is de bandendruk te hoog of te laag. Door met een verkeerde bandenspanning rond te rijden, heeft dit een negatieve invloed op de slijtage en grip van uw banden en het brandstofverbruik. Onze verschillende voertuigvolgsystemen kunnen naast enkel het opvolgen en monitoren van auto's, vrachtwagens, ... ook helpen om de bandenspanning ervan in kaart te brengen.

Bandenslijtage

Een correcte bandenspanning zorgt voor een gelijkmatige slijtage. Bij een te hoge bandenspanning vergroot de slijtage in het midden van de band, terwijl bij een te lage bandenspanning de zijkanten sneller zullen slijten. Hierdoor gaan uw banden een stuk minder lang mee.

Bandengrip

Een te hoge of te lage bandenspanning leidt tot minder grip op uw banden. Dit heeft een negatief gevolg voor uw remgedrag en uw veiligheid. Het is dus van groot belang om regelmatig een bandenspanningscontrole te doen, al dan niet via een geautomatiseerd systeem.

Brandstofverbruik

Een verkeerde bandenspanning zal uw brandstofverbruik verhogen. Door regelmatig een controle met een bandenspanningscontrolesysteem uit te voeren, kunt u heel wat kosten besparen. Een maandelijkse controle is aangeraden om te garanderen dat u rijdt met een correcte bandenspanning. Zo verhoogt u uw veiligheid en verlaagt u uw brandstofverbruik.

Meer informatie? Contacteer ons