Bandenspanningscontrole

Ecodriving - Controleer regelmatig uw bandenspanning

Onze oplossingen

Bandenspanningscontrole

Het is belangrijk om regelmatig een bandenspanningscontrole uit te voeren.Bandenspanningscontrole Bij meer dan de helft van de (vracht)wagens is de bandendruk te hoog of te laag. Door met een verkeerde bandenspanning rond te rijden, heeft dit een negatieve invloed op de slijtage en grip van uw banden en het brandstofverbruik.

Bandenslijtage

Een correcte bandenspanning zorgt voor een gelijkmatige slijtage. Bij een te hoge bandenspanning vergroot de slijtage in het midden van de band, terwijl bij een te lage bandenspanning de zijkanten sneller zullen slijten. Hierdoor gaan uw banden een stuk minder lang mee.

Bandengrip

Een te hoge of te lage bandenspanning leidt tot minder grip op uw banden. Dit heeft een negatief gevolg voor uw remgedrag en uw veiligheid.

Brandstofverbruik

Een verkeerde bandenspanning zal uw brandstofverbruik verhogen. Door regelmatig een bandenspanningscontrole uit te voeren, kunt u heel wat kosten besparen.

Een maandelijkse controle is aangeraden om te garanderen dat u rijdt met een correcte bandenspanning. Zo verhoogt u uw veiligheid en verlaagt u uw brandstofverbruik.

INTERESSE? CONTACTEER ONS VOOR MEER INFORMATIE