Bandenspanningscontrolesysteem

Realtime online bandenspanning monitor systeem voor vrachtwagens en trailers

Onze toepassingen

Bandenspanningscontrolesysteem vanop afstand

Hoe werkt de bandenspanning sensor op uw vrachtwagen en trailer?bandenspanningscontrolesysteem TMPS systeem

Test nu uw banden met een bandenspanningscontrolesysteem. Het Traxgo-bandenspanning monitoringsysteem meet continu de druk en de temperatuur van alle banden op uw voertuigen en stuurt deze door naar het online Traxgo-platform. De software biedt u realtime informatie over de status van uw banden en onregelmatigheden worden onmiddellijk opgemerkt.

Uw voordelen

  • 18% minder slijtage
  • Minder klapbanden
  • 5% minder brandstofverbruik
  • Minder tijdrovend werk door automatische controle

Gratis demo of meer info? Contacteer ons

Waarom de druk van uw banden monitoren?

Doet u regelmatig een bandenspanningscontrole? Heel wat voertuigen rijden in het verkeer rond met een verkeerde bandendruk, nochtans is het van groot belang dat de bandenspanning correct is. Wanneer er met een controlesysteem afwijkende waarden worden vastgesteld wordt dan ook best niet getalmd om zo snel mogelijk in te grijpen. Want een te hoge of te lage druk van de banden kan namelijk heel wat negatieve gevolgen hebben, denk aan:

  • Verminderde grip op het wegdek
  • Langere remafstand
  • Snelle slijtage van de banden
  • Verhoging van het brandstofverbruik

Bandenspanningscontrolesysteem plaatsen is een no-brainer

Transportondernemingen die investeren in verkeersveilige en ecologische maatregelen, zoals een TPMS-systeem voor controle van de bandenspanning, konden in het verleden subsidies krijgen tot 100.000 euro van de Vlaamse Overheid. Om in aanmerking te komen voor deze subsidies moest de onderneming voldoen aan enkele voorwaarden (lees nog meer over de subsidies). Maar ook zonder financiële tegemoetkoming blijft het plaatsen van een bandenspanningscontrolesysteem uiteraard een no-brainer! Want een veiliger verkeer is een win-win voor iedereen. Wenst u graag nog meer informatie over ons bandenspanningscontrolesysteem? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Gratis demo of meer info? Contacteer ons

 

Ontdek ook alles over: