Het controlesysteem om uw bandenspanning te meten

Terug naar nieuws

Traxgo en Continental slaan de handen in elkaar.

Uw bandenspanning meten met behulp van een controlesysteem

Uw bandenspanning meten om kosten te besparen ?
Traxgo en Continenal werken samen om uw totale operationele kosten te drukken.

Het ContiPressureCheck™ systeem in combinatie met een Track and Trace systeem van Traxgo helpt uw totale operationele kosten te drukken. U kunt uw bandenspanning meten aan de hand van een sensor in uw banden. Daarnaast meet deze sensor ook de temperatuur van uw voertuig. Door een optimale bandendruk bespaart u een hoop brandstof en verhoogt u uw kilometerrendement. Uw bandenspanning meten verlaagt het risico op bandenpech waardoor u ook niet zo snel de banden hoeft te wisselen.

Volgens een studie van Continental kan u nu actief uw operationele kosten verminderen tot jaarlijks €1.500 per voertuig en per jaar*, terwijl u de veiligheid voor chauffeur en voertuig verbetert. (* besparingen gebaseerd op een 4 x 2 tractor met drieassige oplegger die 150.000 km per jaar rijdt aangenomen dieselprijs: 1 €/l)

Bandenspanningscontrolesysteem Traxgo

Gemakkelijk

De montage in de band garandeert grote gegevensnauwkeurigheid. ContiPressureCheck is compatibel met alle bandenmerken. Automatic Trailer Learning maakt het gemakkelijk trailers uit te wisselen zonder de nood van bijkomende systeemconfiguratie. U kan de locatie van uw trekker of trailer in realtime volgen op kaart dankzij het gekoppelde Track and Trace systeem van Traxgo.

Grote toepasselijkheid

Het systeem werkt voor bijna alle combinaties, van trailers tot voertuigconfiguraties met zes assen met een maximum van 24 banden. Het is geschikt voor trekkers, trekker/trailer-combinaties evenals voor bussen en touringcars.

Zuinig

Rijden met de juiste bandenspanning kan leiden tot aanzienlijke brandstofbesparingen, verhoogd kilometerrendement en het behouden van de waarde van het karkas. Kortom, uw vloot zuiniger maken.

Betrouwbaar en veilig

Het ContiPressureCheck systeem helpt om bandengerelateerde pech te vermijden dat kan leiden tot dure stilstand, boetes voor late levering, mogelijke imagoschade, gevaar voor andere weggebruikers en verlies aan verkoop of winst. In combinatie met het Tack and Trace systeem van Traxgo worden alle gegevens weergegeven op het Traxgo-platform. U ontvangt een alarmmelding bij overschreden waarden.

Eco-vriendelijk

Rijden met de juiste bandenspanning vermindert brandstofverbruik, vermindert bandslijtage, vermindert CO2-emissies en beschermt bijgevolg het milieu.

Voordelige investering dankzij subsidies

De Vlaamse Overheid investeert in een veilige en ecologische transportsector. De steun bedraagt maximaal 100 000 euro per onderneming voor uitgaven verricht in 2017, 2018 of 2019. Ontdek of u in aanmerking komt.

Contacteer ons voor meer informatie