Definitief einde van het 2G netwerk komt in zicht

Terug naar nieuws

Track-and-trace overschakelen van 2G naar 4G netwerkTechnologische evoluties volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Als toonaangevend track-and-trace bedrijf houden wij daarom voor onze klanten steeds een vinger aan de pols, zeker voor wat betreft evoluties binnen de telecomsector, gezien de werking van onze toepassingen er voor een groot stuk van afhankelijk is. Wij geven reeds een tijdje de voorkeur aan tracking hardware die gebruik maakt van het snellere 4G netwerk, omdat heel wat landen hebben aangekondigd het verouderde 2G netwerk stelselmatig te zullen afbouwen. Nu er door telecomoperatoren concrete richtdata worden gecommuniceerd blijkt dit einde steeds sneller dichterbij te komen. In België zal het allicht nog iets langer duren, maar in Nederland is het alvast de bedoeling dat het 2G netwerk tegen eind 2025 volledig is uitgefaseerd ...

Wat is het verschil tussen 2G en 4G?

Beide zijn in basis een manier voor het digitaal overbrengen van informatie over internet tussen mobiele apparaten, waaronder track-and-trace toestellen. Het 2G netwerk is echter verouderd en zal vervangen worden door het veel snellere en stabielere 4G, wat de weg opent naar nieuwe innovatieve toepassingen.

Klaar zijn voor de toekomst is de boodschap!

Wenst u meer informatie over wat de concrete impact van de op stapel staande wijzigingen is op uw situatie, neem dan gerust contact met ons op. Mocht blijken dat u voor activiteiten buiten België nog gebruik maakt van 2G hardware, dan zullen wij u sowieso aanraden om niet te lang te wachten met het overschakelen naar 4G. Wij overlopen graag even samen met u de verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen uw track-and-trace toepassingen ook in de nabije toekomst vlekkeloos blijven werken.

Meer informatie? Contacteer ons