LoRa

LoRa

Wat is LoRa?

LoRa (Long Range) technologie is een draadloos laagspanningsplatform dat de technologie is geworden voor Internet of Things (IoT) -netwerken over de hele wereld.

LoRa | LoRa technologie | Optimaliseren van bedrijfsprocessen | Traxgo

De technologie maakt slimme IoT-toepassingen mogelijk waardoor enkele van de grootste uitdagingen van onze planeet opgelost raken. Namelijk, energiebeheer, beheersing van vervuiling, rampenpreventie enzovoort. De technologie is het DNA van IoT, waarmee een slimmere planeet wordt gecreëerd.

LoRa draadloze technologie

LoRa is een vernieuwing die enkele voordelen met zich meebrengt. Het heeft een groot bereik, een laag stroomverbruik en een veilige gegevensoverdracht. De technologie kan zowel door openbare, particuliere als hybride netwerken worden gebruikt. Daarnaast biedt het ook een groter bereik dan mobiele netwerken. De technologie kan makkelijk aangesloten worden op reeds bestaande infrastructuur. Daardoor maakt het low-cost Internet of Things-toepassingen mogelijk met batterijen. De technologie wordt ingebouwd in chips die verbonden zijn met netwerken over de hele wereld. Simpel gezegd verbindt de technologie apparaten met de cloud.

Wat is LoRaWAN?

De open LoRaWAN-specificatie is een LPWAN-protocol (low area, wide area networking) op basis van de technologie. Het protocol is ontworpen om dingen die werken op batterijen draadloos te verbinden met het internet. Dit zowel met regionale, nationale als internationale netwerken.

Wenst u meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend.