Narrowband

Narrowband

Narrowband - Bereik & toepassing

NB-IoT (Narrowband Internet of Things) is een nieuwe technologie wat het mogelijk maakt om apparaten met weinig vermogen op grote afstand te laten communiceren.
De technologie heeft een zeer laag stroomverbruik en werkt over een grote afstand. Het is een beetje vergelijkbaar met 4G, maar het is enkel geschikt voor het verzenden van kleine hoeveelheden data. Zo kan je kleine simpele commando’s verzenden zoals het op afstand openen van deuren, poorten of andere zaken.

Narrowband | Narrowband Internet of Things | Traxgo

Bereik en toepassing

Narrowband IoT heeft een bereik dat vergelijkbaar is met de huidige netwerkdekking. Zoals eerder gezegd is het energieverbruik ontzettend laag. De batterij heeft al snel een levensduur van 10 jaar. Het voordeel van het systeem zit hem in het verzamelen van data. Via de narrowband toepassingen kunnen metingen gedaan worden die zeer interessant zijn voor commerciële bedrijven.

Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een sensor bij een vuilniscontainer. Deze pikt op dat een container vol is en geeft dit signaal door. Zo kan heel efficiënt te werk gegaan worden. Zo zijn er nog tal van toepassingen die het leven makkelijker en efficiënter kunnen maken.