Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Bedrijfssoftware TraxOne

Traxgo helpt bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen hangt van veel zaken af. Het invoeren van een ERP systeem is een eerste stap naar het optimaliseren van uw processen om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. Een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem wordt binnen organisaties ter ondersteuning van alle afdelingen binnen het bedrijf gebruikt en is opgebouwd uit verschillende modules die elk een specifieke toepassingen ondersteunen. Het potentieel voor de optimalisatie ligt in verschillende bedrijfsprocessen. Bij vrijwel alle essentiële processen is er plaats voor verbetering met behulp van andere systemen.

Wanneer u kiest voor een ERP systeem is het belangrijk te bepalen waar er mogelijkheden zijn voor de procesoptimalisatie. Vaak gaat men zich enkel concentreren op de simpele processen. Maar als u doelgericht wil optimaliseren, is het noodzakelijk om u ook te focussen op de belangrijke aspecten van uw bedrijf. Om procesverbetering zo effectief mogelijk te maken, kunt u het beste kijken naar end-to-end processen zoals ze van toepassing zijn op uw gehele bedrijf en niet alleen zoals ze zijn gedefinieerd in uw ERP-systeem.

Meer informatie? Contacteer ons

Verantwoordelijken

Eén van de eerste stappen die genomen kan worden, is bepalen of achterhalen wie de procesverantwoordelijken zijn. Wie is de proceseigenaar (procesowner), wie de procesmanager en wie zijn de procesuitvoerders.

Doel optimaliseren van bedrijfsprocessen

Hebben uw processen een meerwaarde? Een goed vertrekpunt is om zich te concentreren op de kern KPI’s. Dit zijn variabelen om de prestaties van een bedrijf te analyseren. KPI's worden gebruikt om het succes van een organisatie in het algemeen te meten, of het succes van een bepaalde actie of campagne.

Kies kwaliteit boven kwantiteit. Is het meten van al uw KPI’s in evenwicht met wat het u oplevert? Stemmen uw KPI’s nog af met uw bedrijfsstrategie? Als uw KPI’s in balans zijn met uw strategie, streef dan naar deze doelstellingen voor uw processen. Dit geeft u een duidelijk overzicht welke processen waardevol zijn voor uw bedrijf.

Stapsgewijs bedrijfsprocessen optimaliserenProgressief inzicht

Het is van groot belang om in te zien dat uw processen binnen een jaar heel anders kunnen lopen. Dat is ook de aanleiding waarom we onze processen steeds opnieuw kunnen optimaliseren naargelang onze verlangens. Processen zullen namelijk voortdurend veranderen, zowel door interne wensen als externe eisen.

Prioriteiten

Bij procesoptimalisatie kunt u het best voorrang geven aan het aspect waar uw onderneming de grootste meerwaarde kan uithalen. Start met de processen aan te passen aan uw doelstellingen. Via uw ERP systeem kunt u alle informatie over de procesprestaties verzamelen en gebruiken voor uw project.

Doelgericht

Ga doelgericht te werk en simuleer de gewenste situatie. Hierdoor krijgt u een direct inzicht als de nieuwe processen end-to-end het gewenste resultaat blijven behouden. Bovendien krijgt u een betere visie over welke gegevens echt van belang zijn voor uw proces. Deze simulaties zijn een hulpmiddel om tot een besluit te komen.

Wenst u meer informatie over het optimaliseren van bedrijfsprocessen? Laat uw gegevens na via ons contactformulier.

Meer informatie? Contacteer ons