ERP software

ERP software als ondersteuning van uw bedrijfsprocessen

Bedrijfssoftware TraxOne

Voor- en nadelen van ERP software

Voor- en nadelen van ERP software | ERP toepassingen op maat | TraxgoERP software staat voor Enterprise Resource Planning software en wordt gebruikt binnen organisaties ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf. Het programma bestaat meestal uit kleine modules die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Op deze infopagina ontdek u in een notendop enkele voor- en nadelen van ERP software.

Vroeger maakten bedrijven vaak gebruik van verschillende programma’s om hun activiteiten te ondersteunen. Maar door de ERP software kunnen nu een groot aantal processen in 1 programma ondergebracht worden.

Op die manier moeten gegevens zoals adressen slechts 1 keer worden ingevoerd. Dit is zo omdat het ERP-systeem een enkele database hanteert. Het zorgt dus voor minder fouten in data, een efficiëntere manier van werken, betere communicatie en mogelijk een kostenreductie.

Voordelen

Door de ERP software kunnen alle bedrijfsprocessen zoals voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek met elkaar worden verbonden. Zo is alle informatie door iedereen bruikbaar en moet het niet per afdeling opnieuw worden ingevoerd in het systeem.

Nadelen

Ten eerste kan de ERP software behoorlijk duur uitvallen. Ze sluiten soms niet perfect aan op de bedrijfsprocessen waardoor de software nog moet worden aangepast of er nog aanvullende software moet worden ontwikkeld. De implementatiekosten kunnen dus hoog oplopen.

Ten tweede is het belangrijk dat het systeem op een correcte manier gebruikt wordt. Als de werknemers het systeem mentaal niet accepteren dan kunnen deze kosten beter bespaard worden. Er moet dus betrokkenheid, supervisie, herkenning en bereidheid zijn om met het systeem te werken.

Meer informatie? Contacteer ons

 

Ontdek ook alles over: