Aanwezigheidsregistratie in de bouw

Verplichte registratie van werknemers op de werf

Tijdregistratie

Aanwezigheidsregistratie in de bouw

Checkinatwork | Werfregistratie | Check In At Work - Voor elektronische aanwezigheidsregistratie in de bouwVerplichte registratie op de bouwwerf

Op grote werven zijn werknemers verplicht hun aanwezigheid te registreren. Een hels karwei, dat zonder een efficiënte oplossing voor elektronische aanwezigheidsregistratie heel wat tijdsverlies kan teweegbrengen. Daarom riep Traxgo track-and-trace in het leven, een tool die u verschillende oplossingen op maat biedt.

Aanwezigheidsregistratie op werven 

De aanwezigheidsregistratie in de bouw is enkel verplicht op grote werven, waar men werken ter waarde van minstens 800.000 euro uitvoert. Belangrijk daarbij is dat de elektronische registratie dagelijks gebeurt, vóór de werknemers aan de slag gaan. De gegevens van de werknemer, de werkgever, de datum en de werf worden doorgegeven aan de RSZ. Iedereen die direct betrokken is bij de werkzaamheden, van arbeiders tot ingenieurs, is verplicht zich elektronisch te registreren.

Waarom is elektronische aanwezigheidsregistratie op werven verplicht?

De overheid heeft de elektronische aanwezigheidsregistratie verplicht in de strijd tegen sociale en fiscale fraude. Dankzij de verplichte registratie bestaat er geen twijfel meer over wie wanneer aan het werk is, zodat bedrijven niet meer kunnen frauderen. Daarnaast is sinds kort ook de zogenaamde ConstruBadge verplicht, die net als de aanwezigheidsregistratie een middel is in de strijd tegen sociale fraude.

Hoe werkt CheckInAtWork?

De elektronische aanwezigheidsregistratie op een werf kunt u met CheckInAtWork regelen. Uw werknemers hoeven geen bevestiging af te wachten, zodat ze meteen aan de slag kunnen. De planningstool synchroniseert alle registraties in real time, waardoor de aannemer meteen kan bijsturen indien nodig.

Wenst u meer informatie over aanwezigheidsregistratie in de bouw ? Neem contact op met ons via het formulier op onze site.

Meer informatie? Contacteer ons

 

Ontdek ook alles over: