Tracking verhoogt veiligheid havenpersoneel

Terug naar nieuws

Tracking en monitoring verhoogt veiligheid havenpersoneelTraxgo is uitgegroeid tot de referentie op het vlak van tracking en monitoring voor bedrijven actief in de verschillende havengebieden (Antwerpen, Gent, Zeebrugge, …). Heel wat havenbedrijven maken dagelijks gebruik van onze innovatieve toepassingen ter ondersteuning van hun activiteiten. De data gedreven tools helpen hen om betere inzichten te krijgen en zo hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Onze grote affiniteit met de havensector heeft ertoe geleid dat we dit jaar enkele nieuwe tracking en monitoring toepassingen hebben gelanceerd, die specifiek gericht zijn op het verhogen van de veiligheid. 

Veiligheid havenpersoneel absolute prioriteit

Zo beschikken bedrijven actief in het havengebied vaak over een uitgebreide vloot reachstackers. Deze zware machines hebben een telescopische arm waarmee containers op het terrein worden verplaatst en gestapeld. Omdat de risico’s tijdens dergelijke manoeuvres niet min zijn zorgt onze nieuwe toepassing ervoor dat enkel operatoren met de juiste competenties de machines kunnen bedienen. De veiligheid van medewerkers is voor havenbedrijven een absolute prioriteit, wij helpen hen zo om de kans op ongevallen drastisch te verminderen.

Activiteiten havenmachines in kaart brengen

Dankzij het geïntegreerde tracking systeem is het bovendien mogelijk om hun posities op het terrein te visualiseren, een werkingsgebied af te bakenen, draaiuren en/of het aantal verplaatste containers op te volgen, verschillende parameters m.b.t. het onderhoud te monitoren, enz. Daarnaast zijn onze tracking en monitoring toepassingen ook uitermate geschikt voor andere types van gespecialiseerde havenuitrusting, denk aan havenkranen, portaalkranen, zeecontainers, … De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat bedrijven in het havengebied de efficiëntie van hun activiteiten gevoelig kunnen verhogen.

Ontdek onze haventoepassingen